sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Am gasit un interesant articol de unde reiese legalitatea demersului juridic al SCMD, interpretarea corecta a hotaririi din 07.01.2011 de la ICCJ si faptul ca nu numai noi cunoastem legislatia interna si internationala si ca, echipa condusa de dl. " profesor in drept constitutional ", in frunte cu dinsul sunt niste ageamii si impostori vremelnic la conducerea Romaniei.

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) considera ilegal demersul administratiei centrale de a solicita Caselor de Pensii recalcularea pensiilor militare, ale politistilor si ale functionarilor din penitenciare, in conditiile in care Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis suspendarea definitiva a aplicarii HG 735/2010 pana la pronuntarea instantei de fond asupra anularii acestui act normativ, potrivit unui comunicat remis, ieri, Curierului National.

Astfel, decizia ICCJ confirma o hotarare a Curtii de Apel Cluj din septembrie 2010 care a constatat - potrivit Legii 19/2000 si Legii 119/2010 - instituirea ca facilitate pentru beneficiari a dreptului de a-si demonstra cu acte stagiile de cotizare, precum si lipsa obligativitatii depunerii cererilor de recalculare a pensiei. Conform art. 1173 din Codul Civil, hotararile judecatoresti sunt acte autentice opozabile erga omnes, cu forta executorie, iar nerespectarea lor de catre Casele de Pensii - prin aplicarea in continuare a HG 735/2010 - este ilegala, considera FACIAS. "Ignorarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile de catre institutiile subordonate puterii executive reprezinta o grava incalcare a unuia dintre principiile oricarui stat de drept, anume acela al separarii puterilor in stat", sustine aceasta. Avand in vedere cele prezentate si in conformitate cu respectarea principiilor fundamentale ale democratiei, FACIAS va oferi celor vizati de recalcularea abuziva a pensiei consilierea juridica necesara actionarii in instanta a Caselor de Pensii.