luni, 6 februarie 2017

Razboiul româno-român este în plina desfaşurare. Haosul instituţional si social care s-a declanşat este parte a planului de divizare a României ?

HartaRomaniei

SE PUNE LA CALE PLANUL DE DESTRĂMARE A ROMÂNIEI ?

Razboiul româno-român este în plina desfaşurare, totul cu girul unor politicieni iresponsabili ! Sute de mii de oameni au ieşit in ultimele două săptămâni în stradă pentru a protesta faţă de diverse acţiuni ale Guvernului Grindeanu.

De doua zile insa, aceeasi romani iesiti in strada initial impotriva “psd, ciuma rosie”, apoi pentru a scanda “nu vrem aministie şi graţiere” s-au pus de acord sa protesteze aplicat fata de Ordonanta de Urgenta nr. 13/2017 prin care s-a decis modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala in vederea punerii in acord a mai multor articole din aceste cu dispozitiile Curtii Constitutionale a Romaniei.

In tot acest timp, in care constatam ca o mare masa de oameni a devenit specialista in Drept si in efectele unor acte normative, pe retelele de socializare circula diverse mesaje si invitatii venite din partea unor ONG-uri care cheama romanii in strada sa protesteze pana cand Guvernul va fi darmat si PSD inlaturat de la putere.

In mod complet greşit, Partidul Social Democrat, la fel ca si Guvernul, cu mici excepşii, a ales să se baricadeze si să refuze să mai comunice public orice fel de acţiune intreprinsă.

Atat “strada”, cât si politicienii de la putere şi din opozitie, în frunte cu preşedintele ţării Klaus Werner Iohannis, dar şi unii dintre magistraţii instituţiilor de forţă din sistemul judiciar, au permis şi contribuit la declanşarea unui haos instituţional si social, fără a ţine cont că în aceste zile se joacă integritatea si stabilitatea României.

Fără a conta ca România nu sta intr-o ordonanţă de urgenţă dată de Guvern, intreaga clasa politica refuza sa cada la pace şi să lucreze împreună pentru consolidarea statului român in faţa puterilor străine. Căci, orice destabilitate internă poate duce chiar la destrămarea României.

De acest lucru vorbeste in aceste zile chiar europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, care intr-o postare pe pagina sa de Facebook (facsimil) a afirmat ca “2018 nu trebuie sa ne prinda cu Ardealul in Romania”.

Aceasta afirmatie, pe cat este de grava, pe atat este apropiata adevarului, daca tinem cont de intregul context politic extern.

Lumeajustitiei.ro vă prezinta aspecte de luat in seama atat de “strada” cat si de politicieni si, mai ales, de presedintele Klaus Werner Iohannis:

– zilele trecute presedintele Statelor Unite Donald Trump a vorbit la telefon cu presedintele Rusiei Vladimir Putin , vehiculandu-se ca in cadrul discutiilor Trump i-ar fi dat mana libera lui Putin in privinta Ucrainei, intrucat Trump ar fi interesat acum de intărirea frontierelor si a economiei SUA.

in cursul zilei de joi, 2 februarie 2017, presedintele Rusiei Vladimir Putin, s-a intalnit cu premierul Ungariei Viktor Orban la Budapesta. Intâlnirea celor doi nu este deloc de bun augur, ţinând cont de acţiunile pe care Putin le-a intreprins in Ucraina, dar şi de instabilitatea din Romania, care profită unora dintre cei mai puternici oameni ai lumii.

-recent, acelasi Valdimir Putin i-a inmânat presedintelui Republicii Moldova Igor Dodon (foto) o harta cu Moldova Mare, care includea si Moldova din Romania.

Putin i-a făcut cadou lui Dodon harta Moldovei Mari din 1790. George Damian: UE se destramă, NATO este o vechitură - a cui este Moldova Mare vitejii mei?

In contextul în care este cunoscută dorinţa vesnică a Ungariei de a smulge Ardealul Romaniei, ţinând cont de mesajul cu subânţeles al lui Putin, care a vorbit despre Moldova Mare, dar şi in contextul acţiunilor concertate ale unor ONG-uri sponsorizate de miliardarul George Soros de a indemna populaţia la proteste de stradă pentru schimbarea ordinii in ţară, ne intrebăm dacă nu cumva afirmaţia lui Ioan Mircea Pascu ascunde un mare adevăr. Acela că, foarte curând, România – aşa cum există astazi – va fi ştearsă de pe faţa Pamântului.

nă una alta, românii sunt preocupaţi de probleme juridice şi chestiuni de Drept!

Adrian Nastase: “Se va putea apăra eficient România – in perspectiva anului 2018! – dacă se va pune problema regionalizarii/federalizarii?… Nu inţelegem că geografia este la fel de importanta ca şi istoria”

Despre pericolul izolarii Romaniei si a punerii in discutie a chestiunii frontierelor statului a vorbit pentru prima data fostul premier Adrian Nastase care, intr-un editorial din septembrie 2016 „Autarhia ca forma de stat”, a semnalat riscul ca, in 2018, Romania sa fie nevoita sa rediscute chestiunea frontierelor:

România se apropie de situatia din 1940, de izolare internationala. Nu stiu daca chestiunea frontierelor va fi repusa in discutie, dar se va putea apara eficient Romania – in perspectiva anului 2018! – daca se va pune problema regionalizarii/federalizarii, agreate – se pare – deopotriva de SUA lui Trump, Rusia si Germania, ca solutie la o „problema etnica” revigorata de la Budapesta? (…) Regimul politic, in ţară, nu mai indeplineste condiţiile pentru a fi denumit unul autentic democratic. Este unul hibrid, deoarece „accontability” si „responsability” nu funcţioneaza nici in interiorul autoritatilor/puterilor in stat, nici intre acestea.

Nu este nici o „democratie controlata” dupa model rusesc, deoarece la Kremlin exista un autentic centru de comanda politica a tarii. Dată  fiind abandonarea faţişă a ethos-ului suveranist, prima dataă atât de pregnant de la sfârşitul regimului Gheorghiu-Dej, şi interiorizarea în rândul establishment-ului cu putere de decizie a unuia de tip „neo-fanariot”, Romania este asemenea unui automobil care se mişcă doar prin propria inerţie şi este condus doar cu frâna, fără motor.

Urmeaza, inevitabil, o decelerare tot mai mare, pana la oprire (colaps). (…) Nu intelegem ca geografia este la fel de importanta ca si istoria. (…) Romania se auto-izoleaza tot mai mult, intr-un prezent caracterizat de haos, ura, razbunari, macinarea valorilor sale si a liderilor sai – atati cati au fost – iar Presedintele devine conducatorul unei forme noi de stat – AUTARHIA POLITICA -, privind, cu detasare, descresterea statului.

Si, ca sa folosesc un proverb chinezesc, „Zuo shan guan hu dou” (el sta pe munte sus si priveste in vale tigrii luptându-se). Din pacate, din ce in ce mai des, tigrii devin tigri de carton iar miza luptei lor nu mai are legatura cu ce se intampla in jur…

Fundatiile lui Soros trimit “invitaţii la nesupunere civica”

Un alt aspect de luat in seama in aceasta perioada este dat de faptul ca in aceste zile in spatiul public sunt lansate mesaje si e-mailuri cu invitatii in care oamenii sunt chemati la “nesupunere civica” si la “mobilizarea” impotriva Guvernului Grindeanu.

Intamplator, sau nu, aceste mesaje si e-mailuri sunt date de fundatii cunoscute ca fiind sponsorizate de miliardarul american de origine maghiara, George Soros care, in ultimii 20 de ani, a pus bazele unei retele de fundatii internationale si ONG-uri in jurul carora s-au strans mii de reprezentati ai societatii civile, dar si politicieni si magistrati.

Principalele fundaţii si ONG-uri din România finanţate masiv de Soroş sunt Open Society, CEE Trust sau Fundaţia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Despre aceasta din urma fundatie FDSC vorbeste avocatul Dan Chitic intr-o postare pe Facebook:Nu, Soros nu se afla in spatele protestelor antiguvernamentale!!! Faptul ca ieri la 00.01 am primit o invitatie la nesupunerea civica, de a ma mobiliza si a iesi in strada si de a ma organiza cu altii venita de la de-clic.ro (societatea civila in actiune), proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, Fond finantat la randul sau de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile e, desigur, o pura intamplare!

Iata cum arata invitaţia trimisă pe e-mailul lui Dan Chitic:

Iată ce titra in 8 noiembrie 2015 site-ul activenews.ro in articolul “Câţi bani au primit de la miliardarul american George Soros oengiştii invitaţi de Klaus Iohannis la Cotroceni”:

Sursa: luju.ro