joi, 20 noiembrie 2014

Klaus Iohannis si armata

In cartea sa autobiografica, presedintele Romaniei isi aduce aminte, in mai multe randuri, despre perioada liceului si a facultatii. Iohannis a dezvaluit ca la acea vreme isi dorea foarte mult sa calatoreasca, insa, asa cum este si titlul volumului, tanarul Klaus a luat la pas... cu pas, muntii tarii.
“Am avut o gasca de montaniarzi cu care plecam pe munte, in locuri ceva mai neumblate. Noi consideram ca, de exemplu, Transfagarasanul este pentru “paltonari”. Mergeam cu rucsacul, cu cortul, cu sacul de dormit in spate. Umblam pe munti mai aspri: Fagaras, Retezat, Parang, Muntii Rodnei”, a povestit noul sef al statului.
Presedintele a urmat stagiul militar in Timisoara, la “transmisiuni” si a avut gradul de sublocotenent. “O pierdere de vreme”, asa cum a caracterizat acesta timpul petrecut in uniforma. “Eu pot sa accept foarte usor disciplina daca inteleg sensul din spatele ei. Insa disciplina aceea era un nonsens total”, isi incepe povestirile de garnizoana Klaus Iohannis.
In cartea sa, Iohannis a vorbit si de vicii. Ani buni, presedintele a fost prins in farmecul parsiv al nicotinei, insa, dupa ani buni in care fumat, acesta a reusit sa scape de acest obicei. “Fumam uneori si cate doua pachete pe zi. Dar m-am lasat. Este un lucru stiut ca nu suport nici macar fumul de tigara, iar colaboratorii mei iau acest lucru ca pe o regula nenegociabila”, a dezvaluit Klaus Iohannis.