duminică, 11 octombrie 2015

Generaloidul Ovarian ŞPĂGARU

  
Bun la carte  în şcolile prin care a trecut, inteligent, dotat cu un accentuat spirit de iniţiativă, manager eficient, extrem de vocal în partiturile strigate pe portativul oportunităţii, săritor şi-n foc când interesu-i la mijloc... şi tot aşa, încălecând turela, descălecând o şa, să vă zic povestea sa. Acum e-acum, prindeţi-vă de toartele cerului spre a putea panorama pe de-a-ntregul găunoşenia unui personaj care, între emblematicul strălucind şi jigodismul  infracţional, a ales în forţă şi fără niciun fel de echivoc a doua posibilitate. Pentru că generaloidul Ovarian nu a avut niciodată principii, a avut întotdeauna interese, de la cele cursiv-meschine la cele mai periculoase instituţiei militariade şi corpului social al Cetăţii;  nu a avut criterii morale, i-au lipsit cu desăvârşire, a avut, în schimb, un fond caracterial de-o imoralitate desăvârşită, apt de atrocităţi ale firii rar de întâlnit în cuprinderea dintre cer şi pământ a respiraţiunii umane; nu a avut în substanţa structurii sale intime nici urmă de recunoştinţă, în schimb i-a plăcut nespus să simtă sub paşii urcării cadavrele celor care i-au fost de sprijin, unii dintre aceştia ajutându-l capital. Pe scurt, s-a comportat precum o  scursură genetică din eprubetele ascunse la Facerea Lumii.
 Faţa, ca de capră terorizată sexual de poftele fratricide ale turmei din Vaslui, ochii de găină decongelată cu repezitorul în cuptorul cu macrounde, gura de nevăstuică depilată pe de-antregul cu ulei de motor clocotit, bărbia de clopotar într-un cimitir al duhurilor pândinde,  privirea de hienă prinsă cu hoitu-ntre fălci, incinta craniană, cu exteriorul mai mare decât interiorul, cam aşa arată frontal, de la gât în sus şi de sus până-n gât, generaloidul Ovarian Şpăgaru. 
Inteligent peste medie, căutător şi, precum ziceam în deschidere,  preocupat de carte  pe vremea pubertăţii profesionale, a parcurs degrabă şi, s-o spunem p’a dreaptă, pe merit  treptele dintâi ale ierarhiei militariade, promiţând  o carieră  notabilă pe şenilele tancurilor care unduiau la porţile de cristal ale Armiei din spaţiul carpatinoid. A ajuns pe scara gradelor militariade până la a patra stea de general, dar cariera nu i-a fost nici pe departe exemplară, dimpotrivă, prin tot ce a făcut a impus contemporaneităţii spectatoare modelul unui escroc notoriu, de o imoralitate la care, în zilele noastre, se face adesea trimitere didactică în cadrul  cursurilor de înălţare spirituală a deşeurilor şi lichelelor transpartinice.

În vremea predecembristă, odată cu numirea în funcţia de vătaf al regimentului de blindate blindoase din municipiul Grantelimon, port la lacul cu acelaşi nume, prenume şi iniţială extraconjugală, şi-a dat arama pe faţă şi putoarea dincolo de suprafaţă şi a trecut la fapte, croindu-şi sistemul prin care, dezvoltându-l pe măsura ajungerii sale ierarhice, avea să fiinţeze tot restul vieţii: a scos la vânzare toate funcţiile digestive din unitatea căreia, astfel, i-a conferit un accentuat profil comercial, fiind un precursor înrăit al economiei de piaţă; a introdus obligativitatea ierarhică a comisionului de protecţie, fără nicio interjecţie; a  impus sistemul de taxe obligatorii pentru  obţinerea gradelor de toate felurile, cu prioritate a celor militariade (de toate felurile, în sensul că a scos la vânzare şi grade celsius, richter,  kelvin, de rudenie, alcoolice, radiani, fahrenheit şi, chiar, masonice, până la gradul 32,9); a haremizat, potrivit exclusiv exigentelor sale instincte de pitecantrop bărbierit cu grenada de mână, fondul înfloritor al sexului aparent opus; a instituţionalizat chermezele aniversare, precum şi omagiile materiale, la propria-i persoană, evident, cu prilejul zilelor oficiale ale ţării sale dragi (sunt de pomină „strigăturile” care circulau mobilizator prin unitatea comercială „La blindatu` neblindat şi cârnatul şenilat- SRL”, printre soldaţii de toate gradele, precum: „1 Mai de vrei să-l treci, du ploconu`, altfel pleci”... „Vine august două’ştrei, dă-i făţos  mia de lei”... „Dacă vrei să nu te-ncurci, cu Şpăgaru să te culci, altfel repede te duci”... ). Nu s-au ştiut toate acestea?  S-au ştiut, dar a beneficiat de blindajul asigurat de către tureliştii ce conduceau, de sus până jos şi invers, la acea vreme,  harmata carpatinoidă.

În tumultul ultimelor răbufniri de suprafaţă ale minerilor din Valea Jiului, ajunge la Ministeriadul de Hinterne, ocupând a doua funcţie, şi se impune degrabă în faţa marilor poliţişti, timoraţi şi complexaţi (atât de cele făcute, dar şi de cele nefăcute) şi instituie piaţa unică a funcţiilor de pe tot cuprinsul instituţiei, de sus până jos şi invers. Control unic, vânzător unic, beneficiar unic, adică generaloidul Ovarian – mafie curată, fără mamă, fără tată, dintr-o singură bucată, cât ai da cu ochii roată. Şi, zic agenţiile financiare de presă, ţinute în lesă, i-a mers din plin. 
După ceva mai mult de un an revine în structurile harmatei populare, pe, ce coincidenţă, tot a două funcţie militariadă, alungând, la propriu, din birou, pe generalul care i-a făcut, ani mulţi, mult bine, acoperindu-i fărădelegile până-n `90, şi împingându-l, după `89, în ultimul vagon al ultimului tren  care avea să-l ducă spre gradul de general. Practic, generaloidul Ovarian şi-a împins brutal spre moarte binefăcătorul, pentru ca la catafalcul acestuia, ca un adevărat maestru al ipocriziei absolute şi al cinismului nuclear, să îi ţină un laudatio viermănos şi pestilenţial, care a oripilat asistenţa.
 Ajuns, aşadar, pe a doua funcţie militară, şi-a zis: Acum e-acum, totul sau nimic!, şi a trecut la fapte: şi-a consolidat nemilos starea materială, cu bătaie nemijlocită spre funcţia ce va să vină; şi-a creat un sistem de căpuşare cu bătaie lungă şi adâncă a instituţiei; a dezbinat, folosind tactici şi metode din arsenalul detractorilor de înaltă calificare, instituţia de căpătâi a soldăţimii carpatine; a făcut maxim de rău „ţintelor” de pe lista sa de aşteptare ovariană.
Între două trenuri, un marfar şi un personal cu poftă de accelerat, generaloidul Ovarian a desfăşurat şi o bogată şi strălucită activitate didactică şi pedagogică, în mai puţin de zece luni şi jumătate  obţinând  titlul de profesor universitarian. Cum de-a fost posibil, ştie mai toată suflarea de la nord de Danubiu, dar mai cu seamă doi cunoscuţi şi merituoşi profesorieni universitari – generalii CIO & GIT, care s-au ocupat la modul exclusiv de  arhitecturarea şi construcţia amplului „dosar” universitarian al generalului Ovarian. Drept gratitudine, în secunda unu a numirii în funcţia de comandant şi rector al celebrei universităţi militariade, generalii CIO & GIT au fost excluşi din sistemul şcolii doctorale, aceştia găsindu-şi în cele din urmă de treabă la „Şcoala academică  de informaţii, ovaţii, altercaţii şi discrete trepidaţii”
Faptul că nu avea operă teoretică  nu a fost nicidecum o problemă. Din calitatea de prim-adjunct al marelui comandant al suflării militariade, a chemat deîndată la ordin şefii de secţii şi servicii, pe adjuncţii  de la disecţii stinşi în vicii şi pe purtătorii de suplicii, şi a dat Directiva de creaţie teoretică nr.1 –  „Pân` se dă  luna pe  spate, fiecare câte-o carte”, 12 cărţi adică, ăsta era numărul lor, al şefilor şi şefuţilor chemaţi la ordin, toate cărţi de teorie şi ştiinţă militariadă, care va să zică. În nici două săptămâni, strălucita operă teoretică, ştiinţifică şi metodologică nu numai că a fost elaborată, dar a şi  văzut, prin grija libidinoasă a  colonelosului Preşurian Gleznaru, o somitate a gleznariatului artistic, de unde şi numele, întunericul tiparului. Mai simplu decât se aştepta, Ovarian Şpăgaru îndeplinea condiţiile de a deveni profesorian universitarian şi, bineînţeles, mult mai mult decât atât. De-ar fi menţinut ritmul editorial în care îşi angajase aspiraţional poftele subdevenirii, l-ar fi depăşit, în opera scrisă, pe Vladimir Ilici Stalin, după cum se menţionează în telegrama Wikileaks nr. 27 din septembrie  2001.
 Ajuns pe turela universităţii militariade, ştiind că este ultima sa funcţie în straie de paradă, a pus la cale o tornadă şi transformă-n maternitate celebra universitate. Mai întâi, a mărit dincolo de orice imaginaţie numărul conducătorilor de doctorat, acesta ajungând la nu mai puţin de 143, mai mulţi decât în oricare centru universitar de pe planeta noastră dragă. Evident, printre conducătorii de doctorat promovaţi de către generaloidul Ovarian, nu pe daiboagelea, nu au fost deloc puţini cei care au fost sistematic înfrânţi, în nevisata ipostază academică, de rigorile latente, inofensive ale acordului simplu dintre subiect şi predicat. De aceştia, însă, generaloidul Ovarian s-a îngrijit personal. Concret, a înfiinţat Clubul de noapte „Neuronul educat” pe care au fost obligaţi să îl frecventeze făcătorii de doctori, unde aceştia se supuneau unor nemiloase ritualuri de masturbare intelectuală.  În pasul doi, a acordat fiecărui făcător de destine doctorale între opt şi zece locuri, impunând regula: „doi doctoranzi ţi-i iei tu, restul ţi-i dau eu”, normă respectată cu sfinţenie de către turma de conducători de doctorat pe care ilustrul general Ovarian Şpăgaru o păstorea cu mână de fier, buzunare de oţel şi rezerve de şrapnel. De înţeles, nici că se putea altfel, „piesele” grele le-a ţinut pentru sine, fiindu-le evident conducătorul, dar mai cu seamă, beneficiarul suprem. Cum sunt tezele oblăduite de Ovarian Şpăgaru? Cele care au mai rămas în arhiva bibliotecii spun totul: adevărate carnagii intelectuale, împliniri barbare ale imposturii strălucinde politic şi social, asta, aşa, ca să fim eleganţi. Ce a urmat, e simplu, potopul doctoral! Nici facultăţile de medicină din arealul continental nu scoteau într-o promoţie atât de mulţi doctori, pe câţi era în stare să producă maternitatea ovariană, numărul celor unşi ca doctori, prin cezariană ecumenică, fiind semnificativ. Somităţi ale anonimatului cadaveric, oameni şi neoameni politici, semidocţi şi sfertodocţi, recuperatori şi hoţi, buticari şi izmenari, bişniţari şi clopotari, valutişti şi ospătari, mazdronese peste mese, decedate şi mirese ... au devenit peste noapte doftori în ştiinţe militariade, transformând universitatea într-o adevărată maternitate doctorală. Şi fiindcă nu putea altfel, ca să crească în ochii atrăgători ai consoartei, a declarat mobilizarea generală a tuturor supuşilor săi, a instituit starea de urgenţă universitariană şi, sub presiunea regimului astfel impus, în mai puţin de douăzecişipatru de luni, a făcut-o doctor în tot felul de ştiinţe, născătoare de fiinţe care sparg în dinţi seminţe, dându-i şi-o tarabă-n dar, de prof. dr. universitar.
Se zice, chiar, oamenii legii spun asta, că generaloidul Şpăgaru a pus în operă cea mai dezvoltată reţea de crimă organizată în spectrul intelectual, de la naufragiul Titanicului până în zilele noastre. Apropo, „deserviciile” care mai întotdeauna ştie mai mult decât am vrea noi să ştie, au publicat de curând taxele de naştere şi devenire universitariană în maternitatea doctorală condusă de ilustrul generaloid Ovarian Şpăgaru. Iată-le: conferenţiar, de la opt la zece mii; profesor, de la zece la douăsprezece mii; conducător de doctorat, cincisprezece mii, aici taxa nesuportând niciun fel de flexibilitate. Tarifele suportau, rar, unele ajustări, mereu în sus, în funcţie de calitatea  instituţională a impostorului care bătea la uşa consacrării şi de bagajul financiar care îl împingea spre culmile ajungerii superioare. Euroii ca euroii, verzişorii ca verzişorii, dar Ovarian hiperpotentul, cum e liţa cu patentul, când se stinge brusc curentul, a valorificat în beneficiul  propriului său apeduct carnal dorinţa unor mujeres, dar şi a unor distinşi bărbaţi de sex opus, de a beneficia de serviciile maternităţii doctorale. Aşa se face că prin patul său predoctoral au defilat, cu arma la picior şi plăcerea în pridvor, beneficiarele asistenţei şi serviciilor sale universitariene.
După trecerea la cele rezervoase a generaloidului Şpăgaru, organizaţiile umanitare din spaţiul intelectual planetar, au declanşat, la iniţiativa UNESCO şi  sub conducerea Consiliului de Insecuritate al ONU, cea mai amplă acţiune de salubrizare intelectuală din istoria umanităţii. Astfel, peste o sută de strungari şi frezori, ce-şi ziceau  conducători, de tot felul de ratate şi de grave doctorate,  sursele spun că o sută treizecişidoi, au fost îndepărtaţi din maternitatea doctorală... unii transferaţi în câmpul nemuncii, alţii exilaţi în cele mai îndepărtate zone ale traficului cultural, alţii duşi degrabă la Crematoriul intelectual „Cenuşa austeră”. Au rămas puţini, câţiva, care încearcă să dreagă apocalipsa şpăgariană şi să reinstaureze prestigiul universitarian.
Ce face acum? Afaceri, bineînţeles, că personagiul nu are stare. Marcat  profund şi ireversibiul de epinglofilie, a deschis Clubul de amintiri pragmatico-erotice  „Ovulul sechestrat”, în calitate de membri fondatori, implicit şi de onoare, remarcând pe Ţiţirică Buză-Spartă, Jiji Boschetaru, Epaminonda de la Bolintin, Râiosul seducător, Bubă Dulce, Stela Epicentrista, Cicatrice de la bice,  Gigi Mandibulă,  Pisoiaşu` gentilos, Titina Şnur, Tiţa Amputata şa...
A pus bazele transfrontaliere Firmei de servicii funerare incomplete „La mortu` decedat”, folosind drept reclamă angajamente larg moblizatoare, precum: „Nu contează cât trăieşti, ai valoare de-o mierleşti”; „Te spălăm, te-mbălsămăm şi-n sicriu te şi masăm”; „Noi  băgăm timpul la apă şi ajungem greu la groapă”;  „Nu contează cine crapă, pentru toţi avem o groapă”.  Spre consolarea lascivă a urmaşilor şi consolidarea încrederii în firma sa, a ţinut dinadins, adică morţiş, să ofere şi pachetul de servicii „Adio+”, întreţinut de reclame care au făcut vogă printre cei duşi: „Moartea-i caldă, viaţa-i dură, sărutăm mortul pe gură”; „Gâdilăm pe decedat, până sare jos din pat”; „Îl jelim pe dus prin  casă, până sare de pe masă”; „Răposatul este viu, iată, mişcă în sicriu”.


Vine decembrie `89. Acu-i acu! Excesul de zel, precum al unei fiare dinadins şi îndelung înflămânzite, îi împinge creierii spre înfăptuirea celei mai odioase dintre crimele săvârşite împotriva patrimoniului cultural naţional. Terorizat de eternitatea spiritului eminescian şi de respiraţia prin artă şi cultură a blândului său popor, din care face parte graţie unei neâmpliniri genetice în ecuaţia de aşezare geografică a inumanităţii, îndreaptă turelele spre Marea Bibliotecă din Piaţa Carnavalului Naţional şi spre, odinioară,  Palatul Regal, atunci Muzeul de Artă, îşi leagă peste pleoape ochitorii şi dă un ordin demenţial: Foc!  Consecinţele? Un prăpăd cultural de dimensiuni istorice, un adevărat bibliocaust, amintind tragic de cel din 10 mai 1933: peste o jumătate de milion de exemplare de cărţi, cele mai multe  unice şi dintre cele mai rare, ale patrimoniului  spiritual carpato-danubiano-pontic, au luat ireversibil drumul  de fum al cenuşii revoluţionare. Drept răsplată pentru victoria piromanică împotriva culturii naţionale, dar şi consecinţă a traficului de influenţă exercitat din poziţia de prim-subaltern al necoptului vătaf de la Afaceriadele Hinterne, generaloidul Ovarian obţine cel mai înalt titlu impostorial, da, de „Erou al Carnavalului din decembrie, în grad de scelerat maximus”, de revoluţionar cu blindosu-n mână adicătelea, evident beneficiind de toate avantajele, nu puţine şi nu nesemnificative, ale acestei făcături istorice. Incendierea nazistă a Marii Biblioteci a fost doar consecinţa constrânsă de întâmplări anume  a unei minţi tulburate, a unui creier bătut, neuron cu neuron, cu muchia ciocanului pneumatic, sau mult mai mult decât atât? Voci tot mai discrete susţin că aceasta – incendirea neiertătoare a Marii Biblioteci, a fost misiunea descreieratului Ovarian, pe atunci un pic peste căpitanoid sau, dacă vreţi, căpitanoid şi ceva cu acte în regulă, dictată de interese oculte care acţionau şi acţionează pentru suprimarea noastră istorică, prin înăbuşirea instinctului nostru vital, atât de mult bogat în străvechime. Şi, uite-aşa, precum spuneam, la zece ani de la mascarada înveşmântată în straiele revoluţionare ale naivităţii noastre istorice, printr-un productiv trafic de influenţă, exercitat pe tarabele  tranziţiei noastre din lagărul socialist în lagărul capitalist, obţine titlul de „Luptător pentru victoria Revoluţiei române împotriva României”, unitatea comercială pe care o comanda participând şi la decorarea cu sânge a baricadei universitariene. 

Experienţa şi învăţămintele acumulate au fost strălucit valorificate în doctoratul cu teza „Misiunile haitei de blindate blindoase în lupta de întâlnire cu cultura  naţională”, obţinând titlul de doctor în ştiinţe antinaţionale, cu calificativul „Magma cum lichidatorem est”. 
        Puterea încropită în urma Carnavalului Antinaţional a remarcat apetitul excesiv pentru cruzimea în stare pură a generaloidului Ovarian şi, fiindcă astea  erau condiţiunile şi condiţionările istorice, încercând o timidă marginalizare, s-a gândit că n-ar fi rău să-i dea pe mânuţele sale, anatomic disproporţionat de mici în raport cu anvergura deşirată a a sistemului osos, dar peste măsură de dibace în utilizarea lor infracţională, structura de cultură a harmatei, o clonă cu responsabilităţi de supravieţuire tactică a fostului consiliu politic superior al oştirii predecembriste. Aici, a devenit un fel de ambasador itinerant al memoriei celor peste o jumătate de milion de volume arse de vii, la ordinul său, în Piaţa Carnavalului Antinaţional, plimbându-şi luxuriant plăcerile oleaginoase ale virilităţii sale antinaţionale pe mai toate meridianele şi paralele lumii bune, consacrând, doar pentru el valabilă, zicala „ONT prin meapene”

    
 Nu putem să trecem cu vederea faptul că generalul Şpăgaru are o relaţie de largă reprezentare academică şi disponibilitate judiciară cu organismele de încătuşare ale statului.  Din cele 14 dosare aflate pe masa de lucru a meseriaşilor într-ale încătuşării, doar două au primit, până în prezent, nupuri. A mai rămas restul, cu acuzaţii dintre cele mai grave, toate conturând natura de înaltă altitudine infracţională a distinsului O. Şpăgaru. Se pare, însă, că, printr-o metodă care nu poate fi gestionată constructiv, dosarele sale sunt supuse binefăcătoarei strategii a  prescrierii.
A încercat să intre în politică, alături de câţiva mafioţi deja consacraţi, dar a eşuat lamentabil, chipul  şmirgheluit,  de beţiv ordinar, şi trecutul său tumultos, de la piele pân` la os, îndepărtând alegătorii ca dracu de tămâie. Mai mult decât atât, tovarăşul său de campanie, un vestit general de injustiţie, care intelectual se află într-o gravă inaniţie, i-a dat post-electoral atât de multă gură (am vrut să spun  muie, dar din respect pentru cititori m-am abţinut), încât tot restul zilelor o să îi simtă gustul, precum simte musca mustul, când îşi vede baba bustul...
Pentru strălucita şi multilaterala sa activitate infracţională, desfăşurată în folosul inumanităţii a primit  Premiul „Lamium Purpuream” în grad de disponibilizat, premiu acordat de către Asociaţia umanitară de binefaceri tardive „Speranţa nemuritoare”.

Altitudine de carton sau băiat deştept al energiei militariade? O afirmare tumultoasă, plenară, plină de avânt șpagarian, în infracţional şi imoral a amândurora.

Prestigiul? Mare-mare ar fi fost, / precum un ovar de post, / dacă-n spaţiul tutelar / n-ar fi fost un grand şpăgar...

*  *  *

    Notă: Episodul face parte din volumul „Altitudini de  carton ale AR şi băieţii ei deştepţi” ,
              volum aflat la porţile  dinspre  lumină ale tiparului
Nota: 
Am primit prin Secretariatul general al SCMD urmatorul mesaj, pe care-l publicam integral:
Domnule Mircea Dogaru ,cu respect va adresez rugamintea de a intervene pentru corectatea unor neadevaruri in cadrul materialului "Generaloidul Ovarian Spagaru ".
  1. Nu este adevarat ca R22 Tc ,din Pantelimon,comadat intradevar de persoana "incondeiata" in material cum ca ar fi incendiat Biblioteca Universitara ! Mijloace de foc de la alta unitate aflate sub balcoanele CC-ului au produs ,din eroare ,acel incendiu .Iar pierderile de patrimoniu ,prezentate in material nu s-au datorat mai mult de 10% ,ca urmare a interventiei pompierilor . Incendiul s-a derulat in totalitate sub ochii mei . Pierderile s-au datorat furturilor ,in principal de catre personalul bibiotacii ,dar nu a interesat pe nimeni sa recupereze acele valori inestimabile de la pradatori .
  2. Tancurile in cauza nu au produs nici o paguba Muzeului de Arta ,in afara de spargerea geamurilor de la fatada dinspre Cina .
  3.Persoana "satirizata "nu a avut vreun rol prea accentuat in perioada din Piata Revolutie ,fiind "cantonat " aproape " fortat " in sediul atelierului CROLUX din intersectia  Franklin -N.Golescu. La solicitare pot explica exact desfasurarea ,atat a actiunilor militare cat si a actului de comanda .
Autorul materialului putea ,inainte de publicare ,sa verifice macar din respect pentru cei aproape 200 de militari ai regimentului care si-au pus viata in pericol si chiar au aparat noua situatie politico-militara a tarii , abia nascuta .Asemenea neadevaruri au fost publicate si chiar inserate in documentele comisiilor de cercetare si dosarele penale si care ,din pacate nu au fost confruntate cu noi cei implicati direct la CC ,incepand cu seara zilei de 22 decembrie. Personal,ca sef al BPL ,cu grad de maior,fara falsa modestie, va spun ca  am coordonat unilateral si in toata perioada actiunile tancurilor desfasurate din fata Atenne Pallas pana la Cretu Nicolae si in spate pana la Magheru .Mai sunt si alte actiuni care nu se stiu decat de noi cei de acolo ,dar nu am avut cui sa le spunem .  
 Credeti a este normal sa nu se investigheze nimic din locul unde au murit zeci  oameni ,dupa fuga lui Ceausescu ? In rest ma abtin sa fac comentarii,dar cu toata intelegerea,spun ca se exagereaza destul de mult .
Cu toata stima ce v-o port Gheorghe Stanciu !